top of page

House rules !


Cité bordee atitea obiceie.

Jucătorii de poker știu ca fiecare poker room sau fiecare club de poker are reguli stricte și ca o data cu înscrierea în turneu se presupune ca ai citit și acceptat regulamentul clubului.


La fel se întâmplă si la turneele eveniment și aici mă refer la EPT, WSOP și WPT. Nu știu dacă exista o federatie internațională care sa aducă sub aceiași umbrela regulamentele de poker, dar observ ca exista diferențe pentru fiecare organizator în parte. În principiu se pare ca pentru a se uniformiza situația exista un regulament cu ce trebuie sa se întâmple în situații speciale care se întâlnesc în timpul jocului.

(Ne arderea corecta a cartiilor înainte de flop sau răsturnarea deck-ului) dar nu la astea vreau sa mă refer în povestea mea de astăzi.


Prima situație specială cu care m-am întâlnit a fost la EPT Londra, înainte de ultima zi, când prin acumularea cardurilor de time bank-urilor, citiva jucatori aveau și cate 12. Eram în ultimi 16, pay-jump-urile erau importante și un jucător care a văzut ca e acțiune la masa cealalta, a mizat toate fisele, minus o fisa de 500, care nu reprezenta nici măcar un BB. Și cand celălalt jucător s-a pus All-in, el a început ca arunce Time Bank-urile la fiecare 30 de secunde. La cealalta masa era la fel un all-în și cel care era Allin nu avea decât 9 timebank-uri. Totul se juca pe limita de timp. Normal ca acela cu mai putine card-uri a trebuit sa se comita, astfel apărand situația următoare. A fost eliminat din joc și cel care a păstrat o fisa a rămas în joc, iar la mana următoare a ieșit. Desi Stack-ul lui era mai mic decât a celui care a fost nevoit sa întoarcă cărțile el a făcut pay-jumpul . Și uite așa ala cu Stack-ul mai mic l-a făcut pe cel cu Stack-ul mai mare din time banck-uri. Desi în mod normal ar fi trebuit sa iasă amândoi în același timp și conform regulilor cel cu stick-ul cel mai mic iese primul. S-a întâmplat la fel odată și în bubble cand o fisa l-a salvat pe un jucător.

După mina asta a intervenit directorul de turneu care a anunțat ca se interzice pastrarea unei singure fise în spate dacă împingi tot Stack-ul. Dezbaterea a durat minute în șir, pentru ca jucătorii nu au acceptat regula impusă aleator doar pentru momentul acela.( se poate vedea toată dezbatere în day 5 la tv table spre final când turneul a foat oprit pentru 15 minute)

Alta situație comica, am mai întâlnit la un turneu de calificare la HR-ul de 10k de la Praga, în care mai era doar 1 persoana de ieșit, iar ceilalți 12 castigand locul pentru 10k. Un rus destul de amuzant avea următoare tactica: dacă avea carte buna, AK de exemplu, se punea all-în și isi întorcea cărțile pe fata inainte ca ceilalti jucatori sa joace mana, punandu-i în decizie dificila, mai ales ca toata lumea aștepta sa iasă ultimul din joc. A făcut asta de 3 ori pina când a fost chemat șeful turneului care i-a dat penalizare un tur de masa. Tactica lui este interesanta pentru ca sigur știe ca nu-și ia call de la AA sau KK pentru ca, cu celelalte mâini este în Flip și cine ar vrea sa ia decizii în bubble de 10k.? Chiar și cu damele te gândești de 3 ori dacă ai Stack mic pentru ca dacă ai Stack mare, foldezi fără sa te gândești. Eram cu Mihai Manole acum catva timp la Vegas și jucam la Wynn un SAT pentru 10k și i-am arătat în bubble ca foldez QQ și AK având Stack de câștigător. Atunci el mi-a spus, eu foldez și KK în situația asta:))

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page