top of page

House Rules - part 2


Cite bordeie partea 2-a La Rozvadov am întâlnit alta speța ciudata, când în bubble la main event 10k WSOP Europe, directorul de turneu a venit și a spus ca dacă în bubble mai pleacă jucătorii de la mesele lor, da penalizare fara discutie. Și un ceh care a plecat omul la toaleta, a primit 3 ture de masa de penalizare. Absurd de tot pentru ca eu cred ca trebuie urmărit spiritul regulamentului nu litera regulamentului.

În Cipru cea mai penibila penalizare se da pentru "fold out of turn", o gasec logica ca și idee, fiindcă împiedică jucatorii sa foldeze aiurea și în acest fel sa influențeze deciziile celorlati sau măcar a celui căruia ii vine rândul sa vorbească. Dar acolo se aplica de multe ori fără logica și judecata. De exemplu un jucator din fata mea începe sa balanseze mina cu cărțile facand un dus-întors ca și cum ar vrea sa se arunce și instinctiv degetul meu împinge cărțile mele care ajunse în muck, cu o secunda inainte ca el sa se decidă sa le arunce. Ei, eu primesc penalizarea. Alta data, un alt jucător și-a aruncat cărțile în aer, dandu-le o roatie care le face sa plutească cateva secunde ( helycopter fold) iar tu care le arunci direct ești penalizat pentru ca ale tale au atins muck-ul primele. Judecați și voi🙂 Dar cea mai tare faza mi s-a părut aia când un neamț solid ca jucător după ce s-a pus All-in, și-a tras gluga peste cap, ochelarii de soare și căștile cu muzica probabil data la maxim, ca sa nu audă nimic și privind cu capul aplecat ca sa nu i se citească nici o reacție aștepta call-ul celui cu care era în mana. Între el și cel care era implicat mai era un jucător, un iranian sau libanez, nu mai știu dar nu contează, Neamțul nostru privea în jos, incercand sa nu se uite la oponent. La un moment dat cel de lingă, nu cel în mana jucându-se cu fisele a aruncat, intenționat, evident o fisa în compatriotul lui. Neamțul nostru care nu avea cum sa știe cine a aruncat fisa, a luat gestul drept call de la cel cu care juca. Și fericit și-a întors cărțile, A A. La care cel ca care era în joc a foldat. Dealer-ul a chemat floor-ul și au început discuții interminabile. Cel care a aruncat fisa susținând ca i-a scăpat din mina bla bla bla. Și uite așa l-au păcălit pe" săracul" neamt care pina la urma s-a îmbogățit, castigand turneul.

Dar cea mai penibila situatie de judecat de catre un ditector de turneu a fost la Vegas la Seniors Over 60, cand un jucator a jucat la masa si pe locul altui jucator si i-a pierdut 80% din fise. Cand a venit cel care avea locul de fapt si i-a cerut sa se multe la masa lui a vazut dezastrul si s-a oprit jocul. S-a decis sa se ia fisele celui care pierduse fisele dar sarcul nu avea atitea fise cite pierduse. Din pacate masa de linga la care eram toti curiosi cum se va rezolva probleme, a fost sparta si dezamagit am plecat fara sa aflu cum s-a putut rezolva aceasta situatia comica :))

Atat pentru astăzi. Mâine despre de ce nu e bine sa fumezi iarba când joci poker.

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page