top of page

Ajungi la Million mai repede ca la Rozvadov !


Toti ati fost odata la Rozvadov, sau macar v-ati dorit. E un fel de Mecca a poker-ului, adică dacă mergi pentru poker asta gasesti.

Dar doar asta:)). E ca într-un sat olimpic dacă ar fi olimpiada de poker vreodată în lume.

Pentru noi romanii, că despre noi e vorba aici, cel mai greu e de ajuns acolo, adică avion pînă la Praga în Cehia, sau Nuremberg si Munchen in Germania si dupa, cel puțin o ora jumate cu mașina dacă nu doua. Pentru mine a fost prima data la Rozvadov și doar pentru că Mihai a insistat. (Mihai Niste). Mi-am căutat un zbor din Franța, unde stau acum și am găsit cu o escală, un zbor pina la Nuremberg. Eram hotarat sa dau PAS pentru ca trebuia sa plec destul de dimineață și mă gandeam cum sa ajung de acolo la Kings in Rozvadov dacă baietii ajung mai devreme și nu au cum sa mă aștepte pînă aterizez. Îl sun să-i spun ca nu vin pentru ca e imposibil traseul și n-am cum să-i fac sa ma aștepte. Dar cand se uita la zbor, coincidenta face ca si ei ( Papazian, Niste si Darie) să aterizeze exact la aceeași ora, ba culmea în același timp cu Duta care venea din Anglia. Nu poți sa te opui la așa ceva.

Pe scurt am decis sa vin și am aterizat la cateva minute distanta unii de alții. Luăm masina inchiriata de Florin, ne inghesuim 3 în spate si-l lasam pe Mihai sa conduca și pe Florin in fata, care era supărat ca mașina nu are trapa să scoată și el capul afara sa nu stea aplecat până la pensiunea unde abia mai gasisera cazare, atentie, nu în Cehia,ci doar în Germania, la vreo 24 de km de Kings. GPS, Waze, autostrada, și într-o ora suntem la pensiunea unde nu mai sta nimeni in afara de noi. În camere frig și paturi de copii. Nu comentăm și plecăm spre Kings pentru ca e deja ora 17:30 și turneul începuse de pe la pranz. Mă gandeam ca nu e foarte rău dacă ajungem pe la ora 18, pentru ca la întrebarea mea, de ce nu am sta mai aproape de Kings, mi s-a răspuns cu nonsalanta că facem max 20 de minute pina acolo. Pe la ora 19 jumate, încă ne invarteam in cerc prin satele de la granița dintre Cehia și Germania analizand datele oferite de GPS-ul masinii versus cele oferite de telefonul lui Florin, care erau dublate de telefonul lui Alex, care din spate, gasea alte rute alternative pe Google Maps. Mihai, saracul, se oprea din cand in cand să-i lase să se decidă dacă e stanga sau e dreapta, uitându-se mirat pe ecranul mașinii care dedea ca direcție, drept inainte. Am vizitat, păcat că era deja noapte, cateva sate, am înconjurat cateva biserici și în final o parcare mare de tiruri din care nu mai știam sa iesim, drumul fiind barat definitiv cu semnale luminoase. Telefonul meu imi trimitea mesaje cam din 5 in 5 minute, bine ați venit în Germania după care, bine ați venit în Cehia iar cei mai buni jucători de poker din România dupa ranking-ul Hendon Mob, se invarteau in cerc, contrazicandu-se în ce direcție sa o luăm. În acest timp Darie se uita pe telefon, nu pe unde sa o luăm, ci la o mana bagata in Preflop Academy Solver sa vada ce A 2, A 5, A 8 arunca KQ`s si cearta era cu Alex, care era implicat și în destinul direcției noastre către Kings, contrazis de Duta care, din cand in cand iesea de pe Waze ca să-i dea mesaje Mariei sau sa citească mesajele de la ea, urmat de un `Sorry baieti`, asta în timp ce Darie insista ca a castigat pariul de 1000 de euro cu Alex. Va dati seama ce era în mașina aia? Totul s-a terminat cu bine după ce ne-am întors vreo 10 km și am luat-o pe alt drum, vizitand alte sate și ajungand la turneu exact la pauza de masa. Concluzia a fost ca de fapt, ei nemții sau ei cehii, au barat un drum și "aia" cu Waze-ul lor de cacat, n-au updatat informatia, dar și pe aia cu Google Maps i-a durut in cur de traseul nostru. "Dar macar de acum incolo o sa ne fie mult mai simplu și o sa facem drumul fără probleme, știind pe unde sa o luăm" a zis Mihai cu voce tare.

Dar n-a fost sa fie asa🙂 Am stat acolo 4 zile. deci am făcut "dus-întors" asta de 8 ori, nu? Hai ca sunteti toti jucători de poker și va pricepeți nițel la probabilitati...deci ce șanse am fi avut sa mai greșim odata drumul? Va ajut eu putin. Sa zicem ca prima data a fost întuneric și n-am văzut pe unde am luat-o greșit, deși a doua zi cand am ajuns ca prostii în același loc, se vedea mare o cruce cu benzi roșii care acoperea panoul "urland" parcă: pe aici nu!. Deci șansa sa mai greșim o data pe lumina, nu e de ignorat...dar a doua zi? sau a treia zi? Repet intrebarea: din 8 dați cat am facut drumul asta, de cate ori credeți ca ne-am ratacit?. Informații ajutătoare: Mihai saracu, care a condus tot timpul, mai era și certat de Alex , care in spate fiind, avea senzația ca ieșim din drum, cand mai ocolea cate un tractor agricol care ocupă cam 80% din drumul mic de țara, pe care ne ducea harta din telefonul copilotului Florin.

Hai ca nu va mai tin in suspans,.... de cel putin 16 ori. O sa-mi spuneti ca e imposibil, ca n-am făcut drumul decât de 8 ori. Da, corect de 8 ori, dar noi ne-am ratacit si de doua ori pe dus și de doua ori pe întors.

Mă și mir cum reușesc baietii astia sa fie cei mai buni jucători de poker din România:)) ...și mă

mai mir cum de nu ne-a luat Poliția la ochi, că am făcut același traseu in 4 zile pe rute diferite, de parcă am fi fost traficanti de droguri 🙂

Despre poker în numărul viitor.



156 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page